960 692 246 (GRATUITO 900 696 822) hola@costaenergia.com

Af G. Uth – 01. Juni 2021 – 

Spar  Potencia. 

Det helt specielle ved den spanske elregning, sammenlignet med en dansk elregning er begrebet ”Potencia”. Potencia måles i KW, og er i virkeligheden den maksimale spænding du kan trække fra elnettet uden din ICP enhed, slår fra. Din ICP enhed skal ikke forveksles med et normal dansk HFI relæ. ICP relæet er et økonomisk relæ, som slår fra, for at du ikke kan trække mere spænding ud af nettet end du betaler for. Stikker du to fingre i din kontakt er det dit hovedrelæ, der slår fra – det reagerer (heldigvis) langt hurtigere end dit ICP relæ. 

Der kan være penge at spare på potencia. 

Det er derfor vigtigt, at abonnere på det rigtige antal KW potencia, for det kan spare både penge og irritation.

Hvor meget potencia man kan abonnere på, afgøres af en autoriseret elektriker der med sin underskrift certificerer, at elnettet i dit hus er i orden og kan tages i brug. 

Hvor meget potencia man kan abonnere på, afhænger af flere faktorer, som hvilken slags kontakter der er i ejendommen, hvor tykke kabler der er trukket i ejendommen, hvordan er isoleringen osv.  

Elektrikeren certificerer dit maksimale antal KW i et dokument, der bredt er kendt som ”El Boletin”, men som mere specifikt hedder CIE: ”Certificado de Instalación Eléctrica”. I Catalonien forkortes det BRIE o BIE. 

Mange elektrikere som hjælper kunden med at oprette en elkontrakt, sender ofte præcis det maksimale antal KW som ejendommen er certificeret til videre til elselskabet, selvom ejendommen i mange (rigtig mange) tilfælde måske i virkeligheden kun har behov for det halve, og ejendommens beboere lever med og betaler alt for meget for ”potencia” i årevis indtil en eller anden begynder at interessere sig for den del af elregningen. 

Du kan selv anslå, hvor mange KW potencia du skal bruge ved at se på, hvad du har af elektriske installationer i din ejendom (komfur, vandvarmer, varmepumpe/air-con), gulvvarme, fryser, køleskab osv), tjekke deres maksimum forbrug i KW (det er når du skruer helt op eller tænder for installationen), og så prøve at forestille dig, hvor mange af enhederne du vil have tændt på én gang. Det vil ofte være tilstrækkeligt med 10% mere potencia end det tal, du kommer frem til.  

Men husk: det er kun en tommelfingerregel!  

Som kunde hos Costa Energia, er du altid velkommen til at henvende dig for at få hjælp til, hvor mange KW du bør abonnere på, men det er helt sikkert, at hvis dit relæ slår fra for ofte, så abonnerer du på for lidt potencia, eller der er overgang i en eller anden enhed i dit hus. 

Af G. Uth

Flere blogs

Effekten af Sanchez’s ”Chok indgreb” mod de ekstremt høje elpriser

Effekten af Sanchez’s ”Chok indgreb” mod de ekstremt høje elpriser

Af G. Uth - 23. Septembre 2021 - Effekten af Sanchez’s  ”Chok indgreb” mod de ekstremt høje elpriser. I sidste uge kom den spanske regerings såkaldte chok-indgreb mod de høje elpriser på markedet, og Sanchez og hans Sanchizos lover at de nævnte tiltag vil mindske din...

Hvorfor stiger elpriserne så meget_

Hvorfor stiger elpriserne så meget_

Af G. Uth - 03. Oktober 2021 - Hvorfor stiger elpriserne så meget? De sidste måneder er elpriserne i Spanien steget til hidtil usete højder, men hvorfor stiger priserne så meget, og hvorfor er det de forkerte værktøjer, der bliver taget frem for at bremse elprisens...

Så kom der EU hjælp til kamp mod energipriserne…eller?

Så kom der EU hjælp til kamp mod energipriserne…eller?

By G. Uth - 27. Oktober 2021 - Så kom der EU hjælp til kamp mod energipriserne …eller? De meget høje elpriser er ikke et isoleret spansk problem, men et verdensomspændende problem – dog er Europa hårdest ramt, og Spanien er et af de hårdest ramte lande i Europa. ...

Elektricitetsprisens himmelflugt fortsætter

Elektricitetsprisens himmelflugt fortsætter

Af G. Uth - 12. Oktober 2021 - Elektricitetsprisens himmelflugt fortsætter. For knap 3 uger siden annoncerede Sanchez og hans Sanchitos, at de nu kunne garantere, at den almindelige borgers elregning ville blive 20-25% lavere.   Det var (endnu engang) i sandhed et...

Kontakt os

    Call Now ButtonINFO

    This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Más información