960 692 246 (GRATUITO 900 696 822) hola@costaenergia.com

Spar på energien

Det er måske ikke lige det du forventer at høre fra dit elselskab, men vi er lige så interesserede i at overlade en sund klode til vores børn og børnebørn som du er, og som elselskab, så er vi de nærmeste til at tage teten. Derfor køber du også udelukkende grøn energi fra Costa Energía.

Og også derfor dedikerer vi os til at rådgive om og sælge energisparende produkter som f.eks. solpaneler til opvarmning af vand eller generation af elektricitet. Det kan du læse mere om her

Men du behøver slet ikke at gå så drastisk til værks for at lave en betydelig besparelse på din husstands energiforbrug. Her nedenfor finde du nogle gode tips til, hvordan du i det daglige kan spare på energien.

Du kan f.eks. begynde med at se på, hvad du har af elektriske apparater i husstanden.

Alle apparater har en vurdering, der angiver deres effektivitet med hensyn til energiforbrug, altså hvor ”grønne” de er. Der bruges 7 Syv bogstaver til at angive de forskellige niveauer af elforbrug, begyndende med (A), som er den mest effektive, til (G), den mindst effektive. Desuden er A + og A ++ kategorierne de mest energieffektive og anbefalelsesværdige produkter. Vi gengiver tabellen på spansk, da det er det sprog du møder i forretningerne.

Men du kan også følge de nedenstående råd og spare endnu mere på energien:

 1. Skift til LED lamper, hvis du ikke allerede har gjort det. Det er suverænt den bedste energi investering du kan lave
 2. Skift din kære gamle vaskemaskine ud. Den bruger mere strøm end du regner med, og så slipper du også for at reparere på den hele tiden. Besparelse 40-50%
 3. Bor du i en typisk spansk ejendom, så du kan spare mange penge ved at tjekke hvor godt isolerede dine døre og vinduer er. Specielt dørene har en tendens til at være utætte eller helt uden isolering, især ned mod gulvet. Besparelse op til 25%
 4. Sørg for at dit køleskab eller fryser ikke står for ”indeklemt”, men at der er lidt luft omkring den. Det kan give en besparelse på op til 17% af dens energiforbrug
 5. Skift dine dyre radiationer ud med varmepumper. Det kan give dig en besparelse på op til 60%
 6. I Spanien er det ofte hurtigere at tørre tøj udenfor, så hvorfor bruge tørretumbleren. Besparelse 100%
 7. Check om du har elektriske apparater i gang uden at vide. Sluk for alt og se om din måler fortsat tæller. Hvis den fortsat tæller, er der et apparat der bruger strøm, som du måske ikke var vidende om.
 8. Bor du i en stor bolig kan du med fordel installere bevægelsesfølere, der regulerer temperaturen eller alternativt programmere, hvornår dine varme/køle apparater skal være tændte.
 9. Sluk for dit tv, radio, videospil osv., når du ikke bruger dem. Det ikke blot sparer strøm, det forlænger også apparaternes levetid.
 10. Tør jævnligt dine pærer af. Det gør dem mere effektive og giver også et bedre lys
 11. Hvis din ejendom tillader, så sørg for en god hulmursisolering
 12. Køleskab oh fryser står ofte for op til 30% af en boligs energiforbrug, så det kan godt svare sig at holde øje med at de er reguleret til de korrekte korrekturer: +5 grader i køleskabet og -18 i fryseren.
 13. Varme. Hvis du sænker temperaturen 1 grad, kan du spare op til 5%. Det er en god idé at sørge for at der ikke står møbler foran radiatorer eller andre varmekilder
 14. Varmt vand. Det er en god investering at købe termiske solpaneler til at varme husets brugsvand. Det sparer på din elregning og gør din ejendom ”grønnere” og mere værd. Din vandvarmer bør ikke varme vandet op til mere end 60 grader, gerne mindre.
 15. Stand-by lamper bruger også strøm. Undgå at have for mange tændt
 16. En gammel elektrisk vandvarmer er den dyreste måde at varme vand på. Skift til en nyere, evt. en varmepumpe
 17. Naturgas er ikke grøn energi, selvom det lyder sådan. Du kan med fordel spare på energien og gøre din ejendom mere grøn ved at skifte dit naturgasanlæg til varme og vand ud med varmepumper og termiske solpaneler.

Call Now ButtonINFO

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Más información